Centre Caní
Us convidem a conèixer el nostre centre.
La Gebrada és un centre que neix de la passió per els gossos i el seu benestar.
Tot i que la cria tenia que ser una activitat complementària del centre, avui per avui és una activitat que ens apassiona. La fem amb il·lusió i procurem fer-la cada cop millor.
Per els que no conegueu els Pastors blancs, us puc dir que és un gos molt familiar. És un gos fàcil d’educar i molt polifacètic ja que els seus orígens son el Pastor Alemany. Son molt sensibles i no toleren gens bé els càstigs i abusos. Son gossos que els agrada gaudir d’activitats amb els seus propietaris, però que el què primer volen i necessiten és pertànyer a la família. No és un gos per estar sol en un jardí (poques races els hi agrada), gaudeixen de la companyia.
Criem sense gàbies, viuen amb nosaltres a casa ja que son membres de la nostre gran família. Els nostres gossos, tenen espai a fora per a ells, però si som a dins sempre estan amb nosaltres. Participen a les diferents activitats del centre i van amb nosaltres a tot arreu on poden venir, això si, ara per torns que son molts!. Intentem sempre que siguin sociables sense pors, que els agradi la gent. Aquest és un dels grans dèficits de la raça i encara s’ha de treballar molt per aconseguir que tots els Pastors Blancs siguin gossos sense pors.
Els cadells segueixen un programa d’estimulació per mirar de donar-los el millor equipatge per viure després en entorns urbans. Això ens suposa feina, però val la pena. Se sap que l’entorn en què viu el cadell té un pes molt mes important que la seva base genètica i per això nosaltres intentem que mentre estiguin amb nosaltres a casa, l’entorn sigui estimulant per ells i que vegin nens, adults, gats i tot el què podem portar cap a casa. Volem donar una base sòlida de partida perquè després els futurs propietaris ho tinguin mes fàcil en seguir amb aquesta tasca. La feina la comencem nosaltres i els nous propietaris l’han de seguir.
Per això, ens agrada que els futurs propietaris dels cadells, vingui a veure el seu cadell mentre va creixent, sempre prenent certes mesures per evitar contagis en els cadells.
I perquè prendre mesures?, perquè la salut és l’altre punt que mes ens preocupa i no només en els cadells. Els nostres gossos van ser els primers a Espanya a tenir radiografies de colzes, malucs, Mdr1, ADN i ara MD, abans que cap club ho demanés. Pensem que amb els coneixements nous que hi ha en la ciència veterinària i sobretot les noves descobertes en genètica, cada cop hi haurà mes malalties hereditàries que es podran anar descartant en els reproductors. Això ajudarà a garantir encara mes una bona genètica en els futurs cadells. Podrem fer creuaments mes segurs, mantenint en la cria gossos portadors creuant amb gossos no portadors. Es important no excloure a portadors ja que la raça no té massa variabilitat genètica i excloure molts individus ens portaria a augmentar encara mes la consanguinitat. Amb el risc afegit possiblement, de fixar potser en la raça d’altres problemes mèdics sense voler-ho. Això ho hem après parlant amb genetistes. Sempre demanen mantenir el màxim nombre de gossos sans en la cria per tenir força variabilitat genètica i quan una malaltia amb una senzilla prova genètica es pot controlar, passa a ser molt fàcil.
Pel què fa a la salut dels cadells, vigilem molt en seguir un programa estricte de desparasitacions i fem fins i tot, analítiques de femtes al laboratori abans de vacunar (en tindreu la còpia dels resultats quan vingueu a buscar el cadell). Tot per poder entregar cadells sans i en els què les vacunes que porten realment els hagin protegit. Vacunar un cadell que té diarrees o no està ben desparasitat, pot provocar que la vacuna no el protegeixi com cal perquè el seu organisme està lluitant contra els paràsits o la malaltia digestiva que li provoquen.
També vigilem que tothom que vingui a veure els cadells sàpiguen que poden portar virus de l’exterior. Per això abans de venir els informem, per reduir el màxim el risc pels mes petits. Ens va molt bé que vingui gent perquè facilita el treball de socialització, però també sabem que hi ha un risc.
Els cadells marxen passades les 8 setmanes, sobre les 9. Marxen a aquesta edat, pel programa de vacunes què fem. Així ja marxen amb dos vacunes. No els enviem mai, s’han de venir a recollir. I tots els cadells que es queden a prop, tenen accés a un curs de cadells de 6 classes al centre. Així podem ajudar ja en la seva primera educació.
El darrer que us podem dir és que si ens voleu conèixer, truqueu o poseu-vos en contacte amb nosaltres i sereu benvinguts a casa nostra. La millor manera de conèixer una raça és anant a veure individus d’aquesta, com vàrem fer nosaltres al principi.
Comentarios recientes